Semesteroppgave i Dramaterapi 2019

Høsten 2019 gikk jeg et kurs i dramaterpi ved NTNU. Dette er ikke en fullendt utdannelse i dramaterapi, men et nyttig bidrag i hverdagen som kunstterapeut. Vi ble trenet og drillet i teori rundt hvorfor drama kan gjøre en forskjell for folk i utvikling. Kurset var basert på en metode kalt Sesame og er en metode for å komme i kontakt med egne følelser og prosesser.

Siden jeg har studert drama og teater fra før, vet jeg noe om hvordan det å spille roller kan påvirke egen og andres virkelighetsoppfatning. Jeg har stor respekt for det å gå inn i roller. Samtidig har jeg gjennom år benyttet eventryr og historier som metode for å finne ny forståelse for egne livsopplevelser.

Fra jeg var liten har jeg drømt om å få reise mye. Det skulle mange år og mange studier til før jeg kom dit at jeg ble en som reiser. Og det er historiene som fortelles og opplevelsene jeg fant som er grunnlag for den oppgaven jeg legger ut her.

Semesteroppgave i Dramaterapi DRA6002