Er du kreativ og 13-17 år

I juli måned tilbyr vi tre kreative kurs for ungdom i alderen 13-17 år. Kursene går fra mandag til fredag, alle dager fra 1030-1530.

Hvert enkelt kurs koster kr 2990,- og inkluderer alt av materialer. Det gis kr 500,- i søskenrabatt. Bindende påmelding.

Påmelding gjøres av foresatte. Vi trenger navn og alder på deltaker og kontaktinformasjon på foresatte. Du kan benytte kontaktskjemaet på denne siden eller send epost til 

cathrine@abenekunstterapi.no

Uke 27: Vi lager dukketeater

Dukketeateret står i fare for å bli borte om vi ikke passer på. Dette er en ganske avansert form for skuespillerkunst som har stor formidlingsevne og som kan få magen til å riste av både latter og gråt. Rett og slett fordi det er mer komfortabelt å gjenkjenne hverdagen i noe så abstrakt som gjennom dukker.

Som dukkeskuespiller vil du lære mye om teater og teaterproduksjon.

Vi tar utgangspunkt i et eventyr. Der vil du lære å iscenesette historien sammen med andre. Vi bruker teater lek og maleøvelser for å bygge opp historien. Deretter skal vi smi på eventyret slik at det blir til et kult dukketeater.

Som avslutning vil vi invitere foreldre og andre viktige personer til en forestilling for å se på hva vi har skapt på fem dager.

Uke 28: Vi tegner og maler

Dette er et kurs for nybegynnere.

Vi skal lære litt om farger, litt om perspektiv og noe om materialer som kan brukes i maleriet. Først og fremst kommer vi til å male mye på papir. Vi ønsker å prøve oss på litt ulike teknikker. Hva bor i oss av streker og former? I slutten av kurset skal vi male på lerret etter selvvalgt motiv.

Uke 29: Vi maler ut fra en idé, intuisjon eller drøm

Kurset er basert på intuisjon og følelse for maleriet. Det gis en ramme for hver øvelse, men det er det intuitive som skal florere. Billedkunstner An-Lisbeth Stiberg vil være veileder, for å gi oppmuntring til nettopp ditt spesielle uttrykk.

Du skal kunne gå hjem med ditt eget og spesielle maleri.

Pedagogene er

Cathrine Diabang Larsen driver Abene kunstterapi. Jeg er kunstterapeut, billedkunstner og skuespiller. Har drevet egen teaterproduksjon. Jeg har reist litt rundt i Europa og studert forskjellige dukketeater. Det er jeg som har ansvar for alle kursene i Kreativ sommerskole.

Susanne Nøst er sang og teaterpedagog med erfaring fra Trøndelag teater. Hun er et oppkomme av kreative ideer og elsker å jobbe med ungdom. Hun vil være med i uke 27, da vi lager dukketeater.

Ann-Lisbeth Stiberg er billedkunstner og kunstterapeut. Hun har jobbet med dans, performance og forskjellige visuelle uttrykks metoder. Har sitt daglige virke i Gratangen, med eget verksted for selvstendig kunstnerisk virksomhet og kurs. Hun vil være med oss i uke 29. https://www.facebook.com/Flyt-kreativitet-i-senter-762919687398574/