Forstå dine drømmer – forstå deg selv

abene kunstterapi drømmer

Drømmer handler om det som er viktig for oss. Natt etter natt tester vi våre innerste holdninger og motiver gjennom drømmearbeid. Drømmene våre kan bli en uuttømmelig kreativ ressurs, om vi lærer å forstå drømmenens symbolske språk.

Tenk deg alt du mestrer i ditt våkne liv på jobb, studier og i kontakt med andre menneker. Det er ikke til å unngå at du kommer ut for dilemmaer og utfordringer. Du kan tenke på deg grå hår i forsøket på å løse ulike dilemmaer, uten at det nødvendigvis fører til utvikling. Ofte havner vi på det samme sporet vi har gått før. Når vi drømmer, arbeider vi med problemløsing på et underbevisst nivå, denne verdenen består av eventyr, symboler og kaos. Senere kan vi fortelle en fortrolig venn om den rare drømmen vi hadde, så ler vi litt av den og går videre med hverdagslivet. Men det hender også, at drømmen legger igjen et spor i deg, en følelse eller noe som sitter i kroppen. Drømmen vil fortelle deg noe, men det er så vanskelig å finne ut hva det er.

I dette kurset skal vi bygge opp en verktøykasse som inneholder metoder, øvelser og uttrykk som gir deg økt forståelse av ditt drømmespråk. Slik at du kan bruke drømmene dine i arbeid med deg selv.

Du vil lære enkel drømmeteori og noe symbol forståelse. Kurset er basert på kreativt arbeid, sammen med meditasjon og refleksjon.

Metoder:

Vi tegner og maler

Mediterer

Refleksjon

Det underbevisste i oss er kreativt. Det er utrolig hvor mye informasjon vi kan hente ut av et kreativt uttrykk. På dette kurset vil vi tegne ganske mye, men du trenger ingen kunstneriske ferdigheter. Kan du klare å tegne en strek, er det mer enn godt nok. Og det klarer de fleste. Ofte handler det om å fornemme en farge eller en enkel form og kanskje en følelse.

Du trenger ikke kunnskap om meditasjon heller. Du vil lære en enkel form for meditasjon på kurset. Her handler det om å komme i kontakt med kroppen din. Det hender at drømmer plasserer seg i kroppen for å gi informasjon.

Det er i møtet med eget kreativt uttrykk at refleksjon oppstår. Drømmespråket er alltid personlig, derfor er du den beste eksperten på dine drømmer. Gjennom refleksjon vil du lære hvilke spørsmål og undringer du kan møte drømmene dine med. Hvordan du kan koble deg på den informasjonen drømmene dine gir deg hver gang du sover, enten du husker dem eller ikke. Og ikke minst, vi dagdrømmer også. Dette er vel så viktig informasjon fra underbevisstheten.

Kurset går over fire mandager fra kl 1800-2100.

Oppstart mandag 19. august 2019

Pris: kr 1400,-

Påmelding, send mail til: cathrine@abenekunstterapi.no