Må du kunne tegne for å ha nytte av kunstterapi?

Du trenger ikke bekymre deg for det. Vi skal jobbe med deg og dine følelser og det er ikke noe mål å sette opp en kunstutstilling. Kjenner du til noen som har sagt at de ikke kan tegne en eneste strek? Dette har jeg hørt mang en gang, og så langt har jeg aldri møtt et menneske som ikke kan tegne en strek.

Det å tegne eller male er bare en uttrykksmetode og et godt virkemiddel for å lete etter underliggende mønstre som finnes inne i deg. Gjennom bildet kan vi undersøke hvilke følelser og tanker som dukker opp. Det kan også hende du trenger å uttrykke deg på andre måter som gjennom bevegelse, trommelyder eller kanskje du finner mening i historier og eventyr. Alt sammen er uttrykk for ditt kreative deg og mulig å undersøke nærmere.

Over har jeg lagt ut et bilde der jeg leker med min prosess. Og som du ser, er det ingen krav til kunstneriske ferdigheter.